Névjegyzék

Az államháztartásért felelős miniszter a belső ellenőrzési tevékenység folytatására jogosult személyekről közhiteles hatósági nyilvántartást vezet.
A költségvetési szervnél és köztulajdonban álló gazdasági társaságnál belső ellenőrzési tevékenység folytatására jogosult személyek névjegyzéke a csatolt-, betűrendben megjelenő dokumentumban megtalálható!

Az adatbázis nem használható fel közvetlen üzletszerzési (direkt marketing), tudományos kutatási, közvélemény-kutatási és piackutatási célra!

A nyilvántartás adatkezelési nyilvántartási azonosítója: 00018-0006

Adatkezelési tájékoztatónkat itt találja.

A Belső Ellenőrök Névjegyzéke közhiteles nyilvántartás, amely bárki számára ingyenesen és korlátozásmentesen hozzáférhető. A benne foglalt adatok közhitelű igazolására, bizonyítására szolgál.

A névjegyzék minden hónap első munkanapján frissül az előző hónapban kezelt és feldolgozott bejelentésekkel. A névjegyzékből megállapítható, hogy a belső ellenőr milyen tevékenységi kör tekintetében jogosult belső ellenőrzési tevékenységet folytatni, ugyanakkor nem tartalmazza, hogy korlátozva van-e egy adott költségvetési szervre vagy köztulajdonban álló gazdasági társaságra.

A nyilvántartásba vételről Igazolás kerül kiállításra a belső ellenőr részére, mely határozatnak minősül, így őrzési idejére a határozatra irányadó előírások vonatkoznak. Az államháztartásért felelős miniszter – a belső ellenőr kérelmére, a bizonyítvány felhasználási céljának kötelező megjelölésével – hatósági bizonyítványt állít ki, amely hitelesen tanúsítja, hogy a belső ellenőr szerepel a nyilvántartásban és a tevékenységi jogosultsága mire terjed ki. A hatósági bizonyítvány iránti kérelem részletszabályai az általános tájékoztatás címszó alatt érhető el.

Menü

Főoldal

Államháztartási Szabályozás

Államháztartási Számvitel

Államháztartási Kontrollok

Navigáció